Werkbladen

Het aanrechtblad of keukenwerkblad is, zonder dat u zich er misschien bewust van bent, een van de gezichtsbepalende onderdelen van de keuken. Daarbij komt dat het het onderdeel van de keuken is dat het meest intensief gebruikt wordt. Daarom is de keuze van het juiste en meest passend aanrechtblad zeer belangrijk.

Kwaliteit

Uw werkblad wordt intensief gebruikt. het moet hittebestendig zijn, slijtvast en krasvast. En, niet minder belangrijk, goed en eenvoudig te reinigen en schoon te houden. Dit betekent dat er nogal wat eisen gesteld moeten worden aan een goed werkblad. Er zijn verschillende soorten materialen die gebruikt kunnen worden. Elk materiaal heeft voor- en nadelen.

Checklist werkbladen

  • Bestand tegen krassen en stoten.
  • Hittebestendig tot mininaal 125 graden.
  • Schoonmaakmiddelen en huishoudchemicaliën kunnen verdragen.
  • Goed kunnen schoonmaken; zo min mogelijk naden en kieren
  • Overgangen tussen de wand en het spoelcentrum moeten waterdicht zijn en blijven.
  • Het werkblad moet water en andere vloeistoffen optimaal afvoeren naar de spoelbak.
  • Het werkblad moet groentenat, vleesssappen en andere vloeistoffen goed afstoten en niet opnemen.

 

Een aanrechtblad kiezen kan een tijdrovende en ook kostbare klus zijn. Bovendien leven er veel mythes en fabeltjes rondom de voordelen en nadelen van werkbladen.
Daarom presenteert Tuijps een serie artikelen waarin je alles komt te weten over de voor- en nadelen van aanrechtbladen van composiet, kunststof, graniet (natuursteen) en zelfs hout en beton.

 

Keukenwerkbladen van kunststof
Kunststof is een van de goedkoopste mateiralen die gebruikt worden als basis voor een werkblad. Het kunststof is meestal de toplaag met als onderlaag MDF, spaanplaat of multiplex. Meer informatie over kunststof werkbladen »

 

Keukenwerkbladen van hout
Hout is natuurlijk een van de materialen die het langste gebruikt wordt. Omdat het een natuurproduct is heeft elk werkblad een eigen unieke uitstraling. Hout is echter wel kwetsbaar en vergt veel en intensief onderhoud. Meer informatie over houten werkbladen »

 

Keukenwerkbladen van natuursteen / graniet
Een materiaalsoort die steeds populairder is geworden is natuursteen. Graniet is hiervan al het langste in gebruik maar ook marmer en hardsteen worden steeds meer gebruikt. Meer informatie over natuursteen werkbladen »

 

Keukenwerkbladen van composiet / Silestone
De samenvoeging van de materialen kunsstof en mineralen wordt composiet genoemd. Door de verhoudingen tussen de materialen te veranderen ontstaan verschillende kwaliteiten. De twee hoofdgroepen zijn kwartscomposiet en harsgebonden steenkorrels. Bij Tuijps heeft u keuze uit meer dan 200 verschillende kleuren composiet. Meer informatie over composiet werkbladen »

 

Keukenwerkbladen van keramiek
Het keramiek werkblad is nog maar recent geïntroduceerd in de Nederlandse keuken. Met veel enthousiasme is het keramiek werkblad onthaald door zowel keukenspecialisten als de consument. Dat komt door de eigenschappen van het keramiek werkblad. Hier vindt u alle voor- en nadelen. Meer informatie over keramieken werkbladen »

 

Keukenwerkbladen van beton
Een aanrechtblad van beton bestaat uit cement en, indien gewenst, toevoegingen waardoor het werkblad een speciale uitstraling krijgt. Voor het produceren van een betonnen aanrechtblad wordt speciaal cement gebruikt, zodat het aanrechtblad stevig en duurzaam is. Meer informatie over betonnen werkbladen »

Keukenwerkbladen van rvs / edelstaal

Wilt u een moderne of strakke keuken dan is RVS een goede optie. Nadeel is wel de krasgevoeligheid. Daar staan dan de goede eigenschappen voor wat betreft hygiëne tegenover. Meer informatie over roestvrijstalen werkbladen »

Bij Tuijps kunt u terecht voor alle soorten en kleuren werkbladen. In de showroom vindt u complete werkbladen en honderden monsters in alle varianten. En nieuw werkblad is niet alleen mogelijk bij een nieuwe keuken maar het is in veel gevallen ook mogelijk om uw bestaande werkblad te vervangen en op die wijze uw keuken te “pimpen”. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Bekijk hier de verschillende impressies van keukenbladen