Ruime keuze wandtegels en vloertegels bij Tuijps in Amsterdam:

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer of wandtegel, dan staat u vaak voor een belangrijke en soms ook moeilijke keuze. Welke uitstraling moet de tegel hebben, aan welke eisen moet hij voldoen. Het aanbod wand en vloertegels is zeer groot en divers. In de showroom van Tuijps Tegels, Sanitair en Keukens in Amsterdam vind u een uitgebreid assortiment wand en vloertegels.

 

U kunt zich bij ons laten voorlichten over de verschillende eigenschappen, kwaliteiten en kenmerken van deze vele soorten tegels. In ons uitgebreide assortiment vind u tegels van verschillende tegelfabrikanten uit binnen- en buitenland waaronder bijvoorbeeld Koninklijke Mosa Tegels. Wandtegels worden voornamelijk toepast in ruimtes zoals de badkamer, het toilet, de berging en de keuken. Vloertegels kunnen in iedere ruimte worden toegepast en zelfs op de wand worden verwerkt.

 

Verschillende soorten tegels.

Keramische tegels zijn relatief dunne plakken keramisch materiaal in diverse vormen, afmetingen en diktes. Net als alle keramische materialen zijn keramische tegels gemaakt van een mengsel van klei, zand en andere natuurlijke substanties. De mengsels worden gemalen in de benodigde diktes, gedroogd tot een bepaalde vochtigheidsgraad, in de gewenste vorm gebracht en vervolgens gebakken met temperaturen van 1000 tot 1250 graden afhankelijk van de gewenste type tegels. Hierdoor zijn keramische tegels en plavuizen zeer praktisch in gebruikt. De tegels zijn 100% homogeen en dus kan er niets in de tegels trekken.

Keramische tegels zijn hard, sterk, hygiënisch, makkelijk schoon te maken, niet ontvlambaar en vuurbestendig. Bovendien trekken keramische tegels niet krom. Keramische tegels kunnen worden gebruikt voor vloeren en wanden. Geglazuurde keramische tegels, ook wel ‘verglaasde’ tegels genoemd, hebben een toplaag van gekleurd glazuur. Door deze laag is de tegel ondermeer gehard en waterbestendig.

Natuursteen

Natuursteen bestaat uit gestold vloeibaar gesteente (magma of lava) of uit versteend sediment zoals zand, klei of kalk. De populariteit van natuursteen tegels is niet geheel verwonderlijk. Natuursteen tegels zijn namelijk een zeer veelzijdig type tegel, welke volledig uit de natuur wordt vervaardigd. Natuursteen tegels bestaat uit meerdere soorten en elke soort heeft zijn eigen eigenschappen. Met natuursteen tegels brengt u de natuur terug in uw huis!

Het onderhoud van natuursteen tegels verschilt per soort. Dagelijks onderhoud kunt u echter altijd met lauw water doen. Daarnaast zijn er meerdere fabrikanten die onderhoudsmiddelen speciaal voor natuursteen tegels maken. Dit is nodig vanwege de natuurlijke eigenschappen die alle soorten natuursteen tegels meekrijgen van de natuur. Hierdoor reageren de natuursteen tegels sterk op chemische middelen. Het is dan ook aan te raden altijd gebruik te maken van onderhoudsmiddelen specifiek voor natuursteen en goed de handleiding te volgen. Zo voorkomt u problemen en houdt u uw vloer mooi en schoon.

Verschillende mogelijkheden

Er is steeds meer variatie in de formaten van tegels. Hele grote tegels van bijvoorbeeld 120 bij 60 cm. Ook  zijn er veel kleinere tegels te vinden, bijvoorbeeld glasmozaïek van 2 bij 2 cm of  wandtegels van 10 bij 10 cm.  En er zijn tegels waarbij het lijkt dat het kleine strookjes zijn, maar dit is eigenlijk een grote tegel, met gefreesde stroken

Grote tegels brengen rust in de ruimte, maar zijn wel lastiger om aan te brengen. Belangrijk hierbij is dat de ondergrond goed vlak moet zijn en de tegels volledig in de lijm worden gelegd. Kleinere tegels geven een zeer eigentijdse uitstraling die je vaak terug ziet in luxe hotels. Combinaties van groot en klein behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden en zorgen voor een zeer exclusieve, persoonlijke en creatieve uitstraling. Daarnaast winnen tegels met houtstructuur steeds  meer aan populariteit. Met deze tegels creëert u een uitstraling van een houten vloer maar dan zonder de nadelen zoals onderhoud en het eventuele “werken” van de vloer. Bovendien werkt dit perfect in combinatie met vloerverwarming. In de galerij hieronder vind u enkele voorbeelden van deze prachtige vloeren.