In Amsterdam op het Java eiland heeft Tuijps in opdracht van de klant de badkamer compleet gerenoveerd. Bijzonderheden aan deze verbouwing was het opsporen van de lekkage in de muur en het bouwen van een douchemuur waar de hoge kast precies tussen past. Tevens bleek tijdens het inmeten van de badkamer dat de reeds verwerkte tegels aan het scheuren waren. Dit bleek te komen doordat de wand uit een deel GIBO bestond en een deel beton. Doordat deze twee materialen verschillend van elkaar werken is de kans groot dat de tegels dan gaan scheuren, wat uiteindelijk is gebeurd. Tijdens de werkzaamheden heeft Tuijps deze wanden dan ook “ontkoppeld” met kerdi board. Zo kan Tuijps de garantie geven de nieuwe tegels niet meer zullen gaan scheuren.

Tijdens de sloop werkzaamheden bleek de lekkage te zitten in het leidingwerk dat in de wanden verwerkt was. Deze hebben we dan ook vervangen zodat er in de nieuwe situatie geen lekkage meer is.

De douchemuur is door Tuijps betimmerd en betegeld. Tijdens het ontwerp van de badkamer hebben wij rekening gehouden met de hoge kast van Primabad dat die na het betegelen er nog tussen past. De badmeubel is voorzien van een dubbele spoelbak met een verwarmde spiegel zodat deze  niet beslaat tijdens het douchen.