In Diemen heeft Tuijps een schitterende badkamer mogen opleveren. De opdrachtgever was verhuisd van Amsterdam naar een appartement in Diemen en wilde de badkamer aanpassen. De badkamer is door een vast team van slopers, loodgieter, stucadoor, tegelzetter en kitter verbouwd. Het project is in 13 dagen van A tot Z compleet verbouwd en opgeleverd.

Slopen badkamer

Omdat onze klanten op de 9e verdieping woonden hebben wij eerst het trappenhuis en de lift afgeplakt zodat deze tijdens de verbouwings werkzaamheden beschermd zijn. Alles om de overlast voor de andere bewoners te minimaliseren. Toen al het oude sanitair was verwijderd en de leidingen waren afgedopt, zijn de wandtegels en vloertegels  verwijderd. Omdat Tuijps de klant van A tot Z ontzorgd voeren wij al het puin/afval ook af.

Voorbereidingen loodgieter en stucadoren

Nadat de volledige is gestript heeft de loodgieter alle voorbereidingen getroffen voor het nieuwe sanitair in de badkamer. Dit houdt in dat de leidingen voor douche waren verlegd, inbouw thermostaten in de wanden zijn gemonteerd. Afvoeren die voor de muren langs liepen zijn in de muren gefreesd. Door als het hak en freeswerk waren de wanden niet tegelklaar. Hiervoor hebben wij natuurlijk onze stucadoor in gepland. Wij laten de stucadoor altijd werken met een cementgebonden materiaal, zodat de volgende dag de tegelzetter met zijn werkzaamheden kan starten.

 

Tegelzetter en afmonteren sanitair

Toen de stucadoor werkzaamheden gereed waren kon tegelzetter zijn vakmanschap op de vlakke ondergronden tot uiting laten komen. De klant deels had gekozen voor grote houtlook vloertegels op de wand (20x120cm), heeft Tuijps de wanden betegeld met het levelling systeem voor een extra vlak resultaat. Aansluitend is de vloer in de specie gelegd. Na 1 dagen drogen is al het badmeubel met spiegel, inbouw douchethermostaat en de douchewand gemonteerd door onze loodgieter, precies zoals dit was getekend in ons 3D tekenprogramma.

Sanitair & tegelwerk kitten en opleveren

De badkamer was nu bijna klaar, de badkamer moest alleen nog gekit worden om het geheel waterdicht op te kunnen leveren. De hoogste tijd voor de kitter. Al het tegelwerk en sanitair in de badkamer werd afgekit door de kitter. Na 24 uur kon er gedoucht worden. Direct daarna heeft onze adviseur een afspraak gemaakt met de klant om de nieuwe badkamer te bezichtigen en om deze natuurlijk op te leveren.