In Diemen heeft Tuijps een schitterende badkamer mogen opleveren. De opdrachtgever was verhuisd van Amsterdam naar een appartement in Diemen en wilde de badkamer aanpassen. De badkamer is door een vast team van slopers, loodgieter, stucadoor, tegelzetter en kitter verbouwd. Het project is in 13 dagen van A tot Z compleet verbouwd en opgeleverd.

Slopen badkamer

Omdat onze klanten op de 9e verdieping woonden hebben wij eerst het trappenhuis en de lift afgeplakt zodat niet vies en of beschadigd raken. Alles om de overlast voor de andere bewoners te minimaliseren. Toen al het oude sanitair is verwijderd en de leidingen waren afgedopt zijn de wandtegels en vloertegels  verwijderd. Omdat Tuijps de klant van A tot Z ontzorgd voeren wij al het puin/afval af.

Voorbereidingen loodgieter en stucadoren

Nadat de volledige is gestript heeft de loodgieter alle voorbereidingen getroffen voor het nieuwe sanitair in de badkamer. Dit houdt in dat de leidingen voor douche waren verlegd, inbouw thermostaten zijn in de wanden gezet. Afvoeren die voor de muren langs liepen zijn in de binnenwanden gefreesd. Door als het hak en freeswerk waren de wanden niet tegelklaar. Hiervoor hebben wij natuurlijk onze stucadoor in gepland. Wij laten de stucadoor altijd werken met een cementgebonden materiaal. Dit heeft als voordeel dat er geen extra droogtijd nodig is omdat cementgebonden materiaal altijd in één dag is gedroogd/uitgehard.

 

Tegelzetter en afmonteren sanitair

Als de stucadoor is geweest dan zijn de wanden tegelklaar. De tegelzetter kon zijn vakmanschap op de vlakke ondergrond tot uiting laten komen. Omdat de klant deels had gekozen voor grote houtlook vloertegels op de wand, heeft Tuijps de wanden betegeld met het levelling systeem voor een extra vlak resultaat. Aansluitend is de vloer in de specie gelegd. Al het sanitair is door onze loodgieter opgehangen precies zoals dit was getekend en besproken in onze showroom.

Sanitair&tegelwerk kitten en opleveren

Als alles eenmaal op zijn plek hangt kan het nieuwe sanitair en tegelwerk afgekit worden. Zo werd de badkamer helemaal waterdicht gemaakt. Direct daarna heeft onze adviseur een afspraak gemaakt met de klant om de nieuwe badkamer te bezichtigen en om deze natuurlijk op te leveren.