Uniek in Nederland

Aan de sloop en nieuwbouw van Stadstuin Overtoom in Amsterdam Nieuw West (hier komen uiteindelijk 460 splinternieuwe woningen!) is bijna alles bijzonder. Dankzij een slim ‘legosteen-ontwerp’ kunnen er binnen de zes bouwblokken bijzonder veel verschillende woningtypes worden gecreëerd, in samenwerking met de aanstaande bewoners. Ook wordt Stadstuin Overtoom bijzonder groen. De zes nieuwe bouwblokken liggen straks allemaal in of aan een lekker stadspark. Ook de woningen zelf worden voorzien van royale balkons en terrassen waarop het groen en het gebloemte naar hartenlust kan groeien en bloeien. Maar misschien wel het meest uniek: Stadstuin Overtoom wordt, dankzij een bijzondere samenwerking tussen de partners, óók de eerste klimaatneutrale wijk van Nederland. Goed nieuws voor mens en milieu, maar ook voor de portemonnee van de aanstaande bewoners!

 

Plan in hoofdlijnen

De sloop en nieuwbouw wordt in drie fasen gerealiseerd. Fase 1 is al van start gegaan: buurtbewoners en professionals werken daar samen aan het recyclen van het sloopmateriaal! In totaal gaat het om zes bouwblokken met in totaal 460 woningen, koop, vrije sector huur en sociale huur.

 

Unieke samenwerking

Door de unieke manier van samenwerken lukt het de makers van Stadstuin Overtoom om al die energiezuinige maatregelen zonder extra kosten voor de bewoners te maken. Dat is dus eigenlijk dubbel winst! De woning wordt niet duurder in aanschaf, maar hij wordt wel goedkoper in gebruik!

 

Anders wonen

Stadstuin Overtoom wordt gebouwd voor een nieuwe generatie stadsbewoners. Mensen die van de stad houden – het plangebied ligt maar 15 minuten fietsen van het centrum van Amsterdam – maar die óók bewust bezig zijn met gezond leven, eten, buiten zijn en besparen waar het kan.