U ziet een schitterende warme, maar ook stijlvolle houtlook keuken gecombineerd met een betonlook werkblad van keramiek.

De wens van de klant was om een gezellige warme keuken te ontwerpen. Op de vloer werd namelijk een grijze gietvloer gemaakt en de wanden werden strak wit gesausd. De hoek waar de keuken geplaatst werd leende er zich dus uitermate voor om een gezellige maar ook een levendige warme sfeer te maken.

AEG

De keuken is volledig ingericht met AEG apparatuur, vaatwasser en oven. De afzuiging is in de inductieplaat geïntegreerd en zuigt alle dampen naar onder af.

Keramisch werkblad

Het werkblad is van keramiek. Een materiaal dat uitermate geschikt als werkblad in de keuken. Keramiek is krasbestendig, hete pannen kunnen direct vanaf de kookplaat op het werkblad gezet worden. Om de wanden te beschermen tegen vet spetters hebben wij geadviseerd om deze af te werken met rugwanden. Rugwanden zijn altijd van hetzelfde materiaal als het werkblad (kan ook anders gekozen worden) en geeft een mooie en strakke uitstraling. De zijkant van de keuken, de enige zichtzijde in dit geval, is afgewerkt met een stollenwand. Deze stollenwand is eveneens van hetzelfde materiaal als het werkblad. Natuurlijk hebben wij deze net zo dik gemaakt, 6cm dik, als het werkblad om ze eenheid te creëren. Om de keuken een extra dimensie te geven hebben wij ook de spoelbak laten maken in de kleur van het werkblad.

Extra opbergruimte

Omdat de keuken geen bovenkasten heeft en de klant dus wat opbergruimte mist hebben wij een nis gemaakt waarin een hoge servies kast past. In plaats van een afzuigkap en bovenkasten hebben wij legplanken in dezelfde kleur als de keukenkastjes gemonteerd.