In opdracht van Hoeve Chapeau in Katwoude mocht Tuijps de douchekabine veranderen in een zeer luxe badkamer. Het was belangrijk dat de badkamer een wauw factor kreeg.

Als eerst hebben wij de oude douchekabine verwijderd. Met het oog op de toekomst om gemakkelijk en sneller de verbouwing van de badkamer te kunnen organiseren heeft Tuijps geadvisseerd om de wanden voorzien van gipsplaten. Doordat de wandtegels aan de gipsplaten zijn verlijmd worden de gipsplaten, tijdens het afbikken van de wandtegels, stuk getrokken en niet de wanden. Hierdoor worden niet de gestuucte wanden beschadigd. Bij een volgende verbouwing is het dus een kwestie van tegels afbikken en nieuwe gipsplaten. Dit resulteert in de toekomst een besparing van tijd doordat de ondergrond dan niet opnieuw gestucadoord hoeft te worden maar vooral ook omdat het stucwerk niet hoeft te drogen. Een besparing in van minimaal 1 dag. Wat voor de kamerverhuurder natuurlijk erg belangrijk is.

Het verlaagd plafond is voorzien van een plafond unit met aan weerszijde 1 draadloos bedienbare LED-spots. Aan de zijkant is een glijstang geplaatst met geïntegreerde waterinlaat, waardoor er geen doucheslang naar de thermostaat nodig is. De grote plafond unit is strak in het verlaagd plafond ingebouwd en geeft tijdens het douche een heerlijke grote warme comfortabele beleving tijdens het douchen.

 

De vloer is betegeld met keramische houtlook tegels en voorzien van een minimalistische douche afvoer van Easydrain.