Vloerverwarming

Wat is vloerverwarming?

Bij vloerverwarming wordt gebruik gemaakt tegelzettervan kunststof buizen, die in een zogeheten slakkenpatroon worden gelegd. Hierdoor warmt de vloer gelijkmatig op met als resultaat een zeer aangename temperatuur. De vloerverwarming wordt aangesloten op de (bestaande) cv-installatie. Dankzij een zogeheten verdeler wordt het systeem opgewarmd tot maximaal 55 graden Celsius. Daarmee behoort vloerverwarming tot de categorie lage temperatuurverwarming.

 

Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming

Tuijps vloerverwarming kunt u op 2 manieren toepassen: als hoofd- of bijverwarming.

 

Hoofdverwarming
Bij vloerverwarming als hoofdverwarming wordt de gehele ruimte verwarmd middels vloerverwarming. Radiatoren of andere verwarmingselementen zijn dus overbodig.

 

Bijverwarming
U kunt vloerverwarming ook gebruiken als aanvulling op de centrale verwarming. In dat geval spreken we van bijverwarming. De vloerverwarming zorgt voor een behaaglijke vloertemperatuur, terwijl de radiatoren bijdragen aan het bereiken en handhaven van de vertrektemperatuur.

 

Hoe wordt de vloerverwarming aangelegd?

Onze vloerverwarming kan op 2 manieren worden aangelegd: door de buis te bevestigen op staalmatten of door de vloer in te slijpen en de buis in de sleuven te plaatsen.


Inslijpen

frezenHet aanleggen van vloerverwarming in een bestaande woning gaat vaak gepaard met hak- en breekwerk. Het resultaat: een ruimte vol stof en puin. Dat kan ook anders, zo bewijst de speciale inslijpmachine die is ontwikkeld. Hoe het werkt?  Deze machine slijpt geheel stofvrij een slakkenhuispatroon in de afwerkvloer. In die sleuven worden vervolgens de verwarmingsbuizen geplaatst.

 

 

Voordelen van de inslijpmethode

* Geen hak- en breekwerk in uw bestaande vloer.
* Geen verhoging van de bestaande vloer
* De buizen liggen pal onder de afwerkvloer dus een snelle opwarming.
* Binnen 1 dag gerealiseerd, van inslijpen tot aansluiten op de cv-installatie.

 

Bevestiging op staalmatten

Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig uitgelicht_vloerverwarmingis of is frezen niet mogelijk, dan wordt de vloerverwarmingsslang gebonden op een gegalvaniseerde staalmatten, ook wel krimpnetten genoemd. Op de dragende vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden tegen te gaan en om voor een goede spreiding van de warmte te zorgen. De randen worden voorzien van randisolatie om de kans op krimpscheuren te minimaliseren en warmteverlies naar de wanden te voorkomen zodra de dekvloer eenmaal gestort is. Hierna worden gegalvaniseerde netten geplaatst, waarop de vloerverwarmingsslang wordt bevestigd.  Deze bevestigingsmethode wordt vooral bij nieuwbouwprojecten toegepast.

 

Garantie
De monteurs werken volgens de GIW-normen (Garantie Instituut Wonen).
Wij geven 25 jaar garantie op de verwarmingsbuizen en 3 jaar garantie op de installatie en de verdeler.